lauantai 2. marraskuuta 2013

Mitäs sitä pitikään tehdä?

Ei ole helppoa tämä suunnitelman mukainen treenaaminen. Kun kukaan ei "vahdi" tekemisiä, vaan on itse vastuussa harjoittelusta, on helppo luistaa suunnitelmasta. Suunnilleen puolitoista viikkoa meni niin etten pitäytynyt suunnitelmassa. Agitreeneissä ja kisoissa kyllä tuli käytyä, mutta kaikki muu sitten jäikin :)

Tänään sitten tsemppasin ja lähdin heti aamusta hölkkä/juoksu lenkille koiran kanssa. Tarkoituksena oli tehdä hieman intervallityyppistä harjoittelua. Alkuun tehtiin se normaali kävely osuus n. 5min, jonka jälkeen mentiin rytmillä hölkkä-juoksu-hölkkä-juoksu-hölkkä ja loppuun n.10min kävelyä. Ensimmäinen hölkkäpätkä oli n. 500m vauhti sports-trackkerin mukaan ~7km/h tarkoituksena että hengitys hieman tihenee, mutta ei saa vielä hengästyä. Sen jälkeen reilu kilometri mentiin ~9km/h jolloin tuli sitten se hengästyminenkin mukaan. Koiraa seurasin sivusilmällä kokoajan, jotta näen että se varmasti pitäytyy ravissa. Hienosti pysyi ja pidensi askeltaan. Tämän jälkeen taas 500m alun vauhdilla, jonka aikana oli tarkoitus saada hengitys tasaantumaan ja sen jälkeen taas kilometri kovemmalla vauhdilla. Jälkimmäisellä juoksupätkällä oli rennompi askellus ja sieltä oli jossain vaiheessa tullut maksiminopeudeksi 12,3 km/h :) Veikkaan että toi tuli yhdessä alamäessä ;) Loppuun vielä 800m hölkää ~7km/h jotta hengitys tasaantuu ja sen jälkeen vielä kymmenisen minuuttia kävelyä jäähdyttelyksi, jotta palautuminen alkaisi paremmin.

Kotiin päästyä aivan ensimmäiseksi koiralle muutaman sekunnin venyttelyt, jossa käytiin läpi kyljet, selkä ja kaikki jalat kaikkiin suuntiin ja sitten sapuskaa koiralle. Tämän jälkeen tein itse vielä keskivartalo harjoitteita eli perus vatsalihasliikkeitä ja selkälihasliikkeitä. Koitin erityisesti keskittyä siihen että syvät vatsalihakset aktivoituisivat. Samaten selkälihasliikkeen jälkeen tein vielä seisaalteen käyntiasennossa pientä painon siirtoa jalalta toiselle, jolloin saan aktivoitua selän pieniä lihaksia (multifiduksia). Lopuksi itsellekkin vielä venyttelyt ja sitten suihkuun ja aamupalalle.

Olen joskus pohtinut tuota aamulenkkiä, että onko se parempi tehdä ennen vai jälkeen aamupalan? Ihmiset tuntuvat olevan tästä eri mieltä. Toiset vannot sen nimeen että täytyy tankata energiavarastot ennen lenkille lähtöä ja toiset puolestaan uskovat, että lenkin jälkeinen tankkaus on riittävä. Itse olen mennyt tuolla lenkin jälkeisellä tankkauksella, sillä minun on pakko pitää muutama tunti väliä syömisen ja harjoittelun välillä. Vaikka söisin pelkän 2dl jugurtin ennen lenkkiä, tulee mahani kipeäksi.

Harjoittelu ohjelmaani olin kirjannut tälle päivälle kotiharjoittelun ja huomiselle lenkin, mutta päätin tehdä nämä toisin päin, sillä tänään oli niin upea lenkki ilma aamulla. Huomenna kerkeää sitten illalla treenailemaan kotona. Vuorossa olis tasapaino harjoittelut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti