tiistai 15. lokakuuta 2013

Harjoituskaudet


Sain kun sainkin tehtyä treenikaudet koneella. Ja ei muuten ollut helppoa! Kun on tällanen ei niin tekniikan ihmelapsi niin saa kyllä kikkailla ihan urakalla että tollaisessa onnistuu. Helpointa on aina vaan tehdä kaikki vanhanaikaisesti kynällä paperille :) Onneks tässä blogissa on kyse fysiikan ja agilityn treenaamisesta eikä mun tietokone taidoista.

Tässä siis karkeesti suunniteltuna treenikaudet vuodelle:
Tässä kaaviossa nää näyttäis menevän yks yhteen kuukausien kanssa, koska en jaksanu kikkailla enää yhtään enempää. Todellisuudessa ne ei mee näin simppelisti, mutta tärkein tässä nyt oli noin suunnilleen näyttää miten olen kaudet sijoitellut. Kaudet on nimetty lyhenteillä PKK(2)=peruskuntokausi(2), KVK=kilpailuun valmistavakausi, KK=kilpailukausi ja SK=siirtymäkausi. Sitten näkyy montako viikkoa kyseinen kausi kestää ja suluissa mille viikoille kausi sijoittuu. Rytmitys kertoo montako perus-, kovaa- ja kevyttä viikkoa on kunnes rytmitys lähtee alusta. Jokaisella kaudella (paitsi kilpailukausi, selitän myöhemmin miksi) rytmitys toistuu kahdesti. Värit ja palkin pituus kuvaavat harjoittelun intensiteettiä. Nousujohteisesti olis tarkoitus mennä, toki kilpailukaudella myös herkistellään ennen kisoja.

Kirjasin myös pääpiirteittäin mitä kausi pitäisi sisällään. Tarkemmat suunnitelmat olen kirjannut itselleni, enkä niitä ainakaan tähän hätään laita tänne. Laittelen joitakin tarkempia juttuja aina kun kirjoittelen eri kausista.

Nyt oon siis peruskuntokausi menossa ja voimaa pitäisi saada lihaksistoon. Se osuus ei ole alkanut liian vakuuttavasti, sillä en ole vielä kertaakaan päässyt kuntosalille. Jos sitten ensi viikolla..... Jotain olen kuitenkin harjoitellut kotona kuminauhalla sekä kotitekoisilla painoilla (kun täyttää kaksi 1,5l vesi pulloa niin kyllä sillä jotain saa aikaiseksi). Mutta nyt siis on treenaaminen keskittynyt enmmän vartalon hallintaan ja aerobisen kunnon kohottamiseen. Eli hölkkää, hölkkää..... Ja tietty ei nyt unohdeta niitä agility treenejä, joissa kuitenkin täytyy juosta. Torstaina olis tarkoitus mennä testaamaan submaksimaalista hapenkäyttökykyä eli arvioitua maksimaalista hapenkäyttökykyä. Se siis arvioi montako ml happea lihaksisto käyttää kiloa kohti minuutissa( ml/kg/min). Tulos kertoo jotain siitä olenko normaalitasolla (ja tiedän jo että olen, koska tätä on testattu ennenkin), mutta tarkoitus on nyt testata tämän hetken tulos ja sitten harjoittelukauden vaihtuessa testata uudelleen ja katsoa onko tulos muuttunut. Mutta näistä voin sitten kirjoitella tarkemmin torstaina testauksen jälkeen.....
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti