perjantai 11. lokakuuta 2013

Tästä se lähtee...

Pari vuotta sitten tein koulutyönä Agilityn lajianalyysin johon suunnittelin treeni- ja kisakaudet. Pähkäilin tuolloin työtä tehdessä kaikki mahdolliset osa-alueet mitä agissa pitäisi treenata. Rakensin koko vuoden treenin, yleispätevästi. Tein esimerkin siitä, miten treeni- ja kisakaudet voisi sijoittaa vuoteen, kerroin mitä kausien sijoittelussa tulee ottaa huomioon. Lisäksi kirjoittelin jo valmiiksi mitä nämä treenikaudet pitävät yleisesti sisällään ja miten kausien viikkorytmitys menee.

Jo tuota työtä tehdessäni päätin, että vielä jonain vuona toteutan tuon tekemäni suunnitelman ja testaan saanko sillä suorituksiani parannettua. No nyt se vuosi on tullut vastaan. Tein itselleni koko vuoden suunnitelman treeni- ja kisakausien suhteen. Tähtäimessäni on vuoden 2014 SM-kilpailut ja sen mukaan kaudet sijoittelin kalenteriin. Samalla ajattelin, että miksipä en kirjoittelisi blogia tästä. Tämä toimii hyvänä treenipäiväkirjana ja samalla pystyn jakamaan muille kokemuksiani tämän lajin treenaamisesta.

Ensimmäinen treeniviikkokin on jo melkein takana ja vielä fiilis on ihan loistava :) Menee kyllä tosin vielä alkuinnostuksen piikkiin. Katsotaan onko toinen ääni kellossa kun on muutama viikko jo kulunut. Tällä hetkellä on ensimmäinen peruskuntokausi menossa eli kaikki treenien osa-alueet on perusjutuissa. Perusvoimaa ja kestävyyttä. Tarkemmin kirjailen näitä juttuja kunhan saan aikaiseksi.

Mutta tästä se lähtee.... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti